Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer 3 razy pika.

BojLeRv15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Wczoraj pobierając BF3 wyłączyłem kompa, razem z płytą. Dzisiaj postanowiłem go odpalić, pojawiły się dziwne znaczki i komputer zaczął 3 razy (dosyć długo) piszczeć. Za każdym uruchomieniem kompa tak samo. Gdy go odpalam, monitor wgl się nie włącza i tylko słyszę PII PII PII.

Przypomniałem sobie teraz, że nie dawno robiłem format kompa i nie przestawiłem w BIOSIE, że ma nie odczytywać z płyty. Może to ten problem? Ale teraz wgl nic nie mogę zrobić. Klikam Del i nic ;/

Proszę o szybką POMOC!!!

DAJĘ LIMIT LIKÓW!

@Edit Płytę jak coś wyjąłem.

Dodam jeszcze, że nic w kompie nie grzebałem :/

dlabojlera2.png

Opublikowano

Jak bym wiedział jaką masz płyte główna było, by łatwiej, ale standardowo to odłączasz kompa od prądu zdejmujesz obudowa i na płycie głównej powinna być taka bateryjka to musisz ja wyciągnąć gdzieś na 20 min potem wszystko składasz i powinien komp chodzić jak masz tą bateryjke wlutowana to jej czasem nie wyrywaj, wtedy trzeba, inaczej zrobić :D

Opublikowano

Jak bym wiedział jaką masz płyte główna było, by łatwiej, ale standardowo to odłączasz kompa od prądu zdejmujesz obudowa i na płycie głównej powinna być taka bateryjka to musisz ja wyciągnąć gdzieś na 20 min potem wszystko składasz i powinien komp chodzić jak masz tą bateryjke wlutowana to jej czasem nie wyrywaj, wtedy trzeba, inaczej zrobić :D

Ok, zaraz sprawdzę. A jeśliby nie zadziałało, jakieś inne pomysły?

dlabojlera2.png

Opublikowano

Proponuje wyciągnąć baterie (Jeśli jest taka możliwość) i uruchomić komputer wtedy powinna być tzw. śmierć kliniczna komputera. Wyłączasz go i wkładasz ponownie baterie wraz z włożeniem baterii twój BIOS będzie zresetowany więc będziesz musiał go ustawić. Wyciągnij płyte jeśli masz w stacji bo to też może być problem ;]

@down

Daj nam zdjęcie swojej płyty głównej a pomożemy ci szybciej

1376848905-U377559.jpg

Opublikowano

coś takiego może byc troche inne zależy jakie masz mobo

zasilanie_bateryjne.JPG

To jest to okrągłe? :P I da się to wyciągnąc?

BTW. Po tej "Smierci klinicznej" kompa, wszystko będzie usunięte? np gry itd? Sterowniki?

dlabojlera2.png

Opublikowano

tak takie okrągłe i powinno wyjść bez problemu :D i po tym nic sie z kompa nie usunie bo to formatuje tylko cmos a nie dysk twardy

Opublikowano

Nie tyczy się to tylko BIOSA

np. resetuje ci ustawienia gdy podkręcasz procesor, kolejność odpalania czyli

1. Dysk twardy

2. Stacja CD/DVD ROM

3. itd.

No i oczywiście będziesz miał zresetowany zegarek w komie ;]

1376848905-U377559.jpg

Opublikowano

Ok. No dobra, czyli po wyciągnięciu baterii, odczekać 20minut czy od razu odpalić i nastąpi ta "śmierć" i go wyłączyć i włożyć baterię? :P

I wszystko extra działa? :P

dlabojlera2.png

Opublikowano

Najpierw zrób śmierć kliniczną a jak to nie pomoże to odczekaj 20 min z wyciągniętą baterią.

1376848905-U377559.jpg

Opublikowano

To wkońcu jak? xD

Zrób jak uważasz obie opcje są prawie takie same tylko różnica czasowa ;p

@ edit

Jakie to dokładnie beepy? 3 długie sygnały? czy krótkie?

Bo jest taka możliwość że to będą kości ram tez ;/

1376848905-U377559.jpg

Opublikowano

Taką ;] poza tym innej nie ma w komputerze.

zasilanie_bateryjne.JPG

Jest to taka sama bateria jak do zegarka

- płaska

bateria.JPG

Tak jak powiedział użytkownik Popielnik zrób zdjęcie płyty a będziemy wiedzieli dużo więcej i szybciej ci na pewno pomożemy

1376848905-U377559.jpg

Opublikowano

Taką ;] poza tym innej nie ma w komputerze.

zasilanie_bateryjne.JPG

Jest to taka sama bateria jak do zegarka

- płaska

bateria.JPG

Mam taką samą. Idę ją zdemontować :P na 15 min

A jeszcze jedno, jak tą baterię odbezpieczyć, jak wyciągnąć?

dlabojlera2.png

Opublikowano

Tu musisz sobie już sam poradzić bo nie wiemy czy masz jakieś zabezpieczenie na baterie czy też nie. Dasz rade jakoś ;]

1376848905-U377559.jpg

Opublikowano

Udało się wyjąc to gówno ^^ teraz poczekam i dam potem znać co i jak :)

@Edit DZIAŁA! Przeczyściłem jeszcze dla pewności ram itd. Zadziałało i pięknie działa : :rolleyes:

Obaj panowie ( Popielnik oraz Shadow ) dostają ode mnie zestaw lików :) ( limit )

Dzisiaj dostanie Pan Popielnik a jutro Shadow :)

Jeszcze raz dziękuję !

DO ZAMKNIĘCIA

dlabojlera2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...